28 augustus 2024

Essec is nu ook een IT-bedrijf

Kurt Meers
TESSENDERLO 

Essec Group is al meer dan 45 jaar gekend als een toonaangevende speler in de telecomsector. Door de digitalisering van die markt, kwamen er doorheen de jaren onvermijdelijk IT-gerelateerde diensten en producten bij. Die specialisatie wordt nu uitgebreid tot een volledige afdeling, die een breed pakket aan IT-oplossingen aanbiedt.

Telecom en IT zijn niet meer los van elkaar te denken. Heel wat software die nodig is voor de business van Essec, wordt al inhouse geschreven. Bepaalde eigen producten, zoals het iCall-oproepsysteem voor verpleegkundigen, draait op zelf ontwikkelde technologie. Het team dat instaat voor al deze innovaties, gaat zich nu verder verzelfstandigen tot een aparte afdeling. Dat wil zeggen dat specifieke IT-oplossingen ook voor andere klanten zullen ontwikkeld en aangeboden worden.

Om deze mijlpaal te vieren, organiseert Essec Group op 31 oktober alvast een IT-customer-event. Het bedrijf zal dan in samenwerking met gerenommeerde partners, alle oplossingen van de nieuwe IT-afdeling presenteren.

copyright: Made-In Limburg
Essec is nu ook een IT-bedrijf
https://www.made-in.be/limburg/essec-is-nu-ook-een-it-bedrijf/