WZC Oosterzonne klaar voor de toekomst dankzij vernieuwd communicatiesysteem van Essec-BNS

2-02-2017 Naar overzicht nieuws

Exact twintig jaar geleden werd in Zutendaal een eerste ‘rusthuis’ geopend, na een grondige verbouwing van het luxueuze Velian-hotel. Anno 2016 is de bescheiden ouderenzorgsite van weleer uitgegroeid tot een heuse woonzorgcampus. Nadat het rusthuis en het centrum voor kortverblijf eerder al waren aangevuld met twaalf serviceflats, maakten de realisatie van een nieuwe woonzorgvleugel met 33 ruime kamers en een ingrijpende renovatie van de bestaande gebouwen het plaatje compleet. 

De geplande renovatie en uitbreiding was voor WZC Oosterzonne in Zutendaal het gepaste moment om ook het volledige netwerk en communicatiesysteem te herbekijken. Essec-BNS leverde voor zowel de nieuwbouw als de bestaande gebouwen een op maat gemaakte totaaloplossing bestaande uit een iCall verpleegoproepsysteem, een NEC-telefonieoplossing met IP Dect, een WiFi-netwerk en camerabewaking. Hiermee zijn ze volledig klaar voor de toekomst!

Essec-BNS levert totaaloplossing voor nieuwbouw en renovatie WZC Oosterzonne

Naast de uitbreiding met nieuwbouw, heeft WZC Oosterzonne vorig jaar besloten de bestaande gebouwen grondig te renoveren. Dit bleek ook het ideale moment om het volledige netwerk en communicatiesysteem te herbekijken.

Voor de draadloze communicatie van het mobiel personeel heeft WZC Oosterzonne gekozen voor een combinatie van IP DECT en wifi. Omdat dit gebouw is opgetrokken in silicaatsteen, worden wifisignalen zeer moeilijk doorgelaten. De combinatie van technieken heeft ervoor gezorgd dat er doorheen het hele gebouw kameroproepen draadloos binnenkomen en ook prima spraakkwaliteit mogelijk is met de SmartDECT G966 (zie foto) van NEC. Dit toestel combineert twee technologieën: DECT voor spraak en oproepen, en wifi voor het dataverkeer. WZC Oosterzonne gebruikt deze toestellen ook om het elektronisch zorgdossier van iedere bewoner te bedienen en om camerabeelden te bekijken.

FACEBOOK

NIEUWSBRIEF

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

 


 
Inschrijven

HEEFT U VRAGEN?

Contacteer onsContacteer ons.

anaXis NV