Essec Group neemt participatie in Digital Signage bureau Mediawave

13-02-2017 Naar overzicht nieuws

Essec-bns neemt een participatie in de bestaande aanbieder Mediawave, dat al sinds 2007 specifieke toepassingen biedt in Digital Signage. Onder de koepel van de Limburgse ICT-speler is het de bedoeling om een veel breder draagvlak te bieden binnen dit domein.

.

Verruiming van het gamma

De integratie van de digital signage activiteiten past in het kader van het strategisch plan om het productaanbod van de Essec Group te verruimen.  Bart Bylemans, eindverantwoordelijke van de divisie Business Network Systems verduidelijkt: “We zijn de compleetste aanbieder van een combinatie van alle mogelijke communicatievormen. Digital Signage (waarbij content kan opgeladen worden naar schermen vanop afstand) is zo een communicatiemiddel. En aangezien we tal van mogelijkheden zien met onze andere productlijnen vonden we het opportuun om onze banden te versterken.”  Mediawave en Essec Business Network Systems werkten al langer samen, waarbij Essec-BNS zowel de hardware support voorziet, alsook applicaties bouwt binnen het signage platform die gehost worden in de Essec-BNS datacentra. Dit is dus een logische stap om beide partijen sterker te verankeren in de markt.

Bevorderen van interne- en externe communicatie

Vele organisaties ontdekken de kracht en flexibiliteit van dit imago bevorderend medium om snel en to-the-point te communiceren met hun werknemers, klanten en bezoekers. Mediawave levert turn-key oplossingen voor alle mogelijke digital signage toepassingen en verzorgt alle bijhorende services op termijn; van onderhoud op de hardware over de aanmaak van de videografie tot maatwerkprogrammatie. ”De nieuwe divisie binnen de Essec Group slaat hier meteen ook de weg in van commerciële communicatie: Creatie van multi-media content, Capturing en montage van video, Distributie van content over multi-site locaties, noem het maar, we bieden het aan”, zegt Mario Briers, zaakvoerder en stichter van Mediawave. Briers zal trouwens binnen de groep de digital signage divisie leiden, en heeft grootse plannen voor de toekomst. “We hebben duidelijke keuzes gemaakt in welke markten we door ons technologisch aanbod het verschil kunnen maken, en de mogelijkheden zijn quasi onbeperkt, “ volgens Briers. “Zo voorzien we bijvoorbeeld een platform voor HR-communicatie, specifieke toepassingen binnen de autosector en zijn we volop bezig om de klantenbeleving in verticale retail segmenten drastisch te verbeteren door allerlei interactieve oplossingen.”

Nieuwe ontwikkelingen

Klanten van de nieuwe divisie kunnen niet alleen bogen op de jarenlange ervaring, ze zullen ook profiteren van het totaalaanbod en de mogelijkheden om maatoplossingen te verkrijgen.  “Het probleem is dikwijls dat digital signage beheerders te zeer beperkt worden door standaard mogelijkheden,” stelt Bylemans. “Met ons Development Center hebben we expertise in huis om zelf nieuwe hardware toepassingen te bouwen en nieuwe softwaretoepassingen te lanceren op het platform. De productlijnen zullen zeker nog uitgebreid worden ten bate van onze klanten.” De Essec Group plant nog verdere uitbreidingen door overnames in de nabije toekomst. “Ook deze zullen nog versterkend werken over vlak van signage, maar ook binnen andere divisies”, luidt het. Om deze groei te bewerkstelligen heeft de Essec Group extra mankracht nodig. De groep is vandaag op zoek naar IT-ers, administratieve medewerkers en ontwikkelaars. Zo’n 10 extra medewerkers in totaal.

Meer info?

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van digital signage? Contacteer ons via 011 858 858 of stuur een mailtje met uw vraag naar info@mediawave.be

website: www.mediawave.be

FACEBOOK

NIEUWSBRIEF

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

 


 
Inschrijven

HEEFT U VRAGEN?

Contacteer onsContacteer ons.

anaXis NV