Over Essec

Expertise sinds 1977...

Essec NV werd opgericht in 1977 als een specialist in zowel kabelgestuurde als draadloze telecommunicatie. In de jaren '80 was het bedrijf één van de eersten om zich te vestigen op het nieuwe industrieterrein van Houthalen. In die jaren behaalde Essec het A-statuut op de Belgische telefoniemarkt en breidde het bedrijf sterk uit.

In het begin van de jaren '90 zette de expansie zich sterk door, mede door het openen van de telecom centers, die zich gingen toespitsen op de semiprofessionele gebruikers. Dit netwerk werd in de loop der jaren uitgebouwd tot een keten van 8 verkooppunten. Midden jaren '90 volgde een strategische verhuizing van het hoofdkantoor naar het industrieterrein in Paal-Beringen. Intussen zette Essec de opmars in de telecomwereld gestaag verder, onder meer door de terugkoop van de participatie van Neways Electronics.

In 1997, exact 20 jaar na de oprichting, ontving zaakvoerder Luk Lowette de onderscheiding van Zelfstandig Ondernemer van het Jaar. Een mooie bekroning voor de verdere groei, want ook het nieuwe millennium werd meteen goed ingezet, toen de kaap van een half miljard Belgische frank omzet werd overschreden.

In 2002, vierde Essec zijn zilveren jubileum en werden de puntjes op de i gezet op de aanwezige fundamenten, zich verder te profileren als de ’Telecompleetste‘.

In 2007 vierde Essec zijn 30-jarig bestaan. Er werden dat jaar verschillende acties gedaan zoals bijvoorbeeld de telecomenquête. Deze enquête werd uitgevoerd over heel Vlaanderen en er verscheen een artikel in het Belang van Limburg.

In 2009 nam Luk Lowette na 32 jaar afscheid van het bedrijf en kwam Essec in handen van de vier directieleden: Luc Achten, Johan Deroy, Peter Jans en Mark Decat.

In oktober 2010 werd Essec verkozen tot 'KMO-laureaat Limburg 2010', een prijs die uitgereikt werd door Unizo.

Vandaag is de Essec Groep klaar voor de toekomst...

De laatste 10 jaar kenden we een grotere evolutie in communicatie dan ooit tevoren, of moeten we zeggen ‘revolutie’? Deze vooruitgang heeft Essec gemaakt tot wat het vandaag is: één leverancier voor elke vorm van interne communicatie, met grensoverschrijdende toepassingen in alle disciplines.

Om ons telecom-aanbod nog completer en duidelijker te maken voor onze klanten hebben we nu 3 duidelijke business units met elk een eigen specifieke marktbenadering: Enterprise business unit, Healtcare business unit en Consumer business unit. Perfect op uw maat.

Essec en BNS slaan de handen in elkaar

De Essec Telecom Groep en BNS (Business Network Systems) voegen hun bedrijven samen tot één totaalaanbieder in ICT. Zo ontstaat de meest veelzijdige groep in België inzake telecom, data en alarmering. IndigoCare, de internationale Healthcare divisie van Essec komt tevens in deze groep terecht. Het personeelsbestand van de groep klokt hiermee af op 110 met een geconsolideerde omzet van meer dan 25 Miljoen Euro voor 2014.

FACEBOOK

NIEUWSBRIEF

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

 


 
Inschrijven

HEEFT U VRAGEN?

Contacteer onsContacteer ons.

anaXis NV